Akdeniz Üniversitesi ile Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki İmece Plastik arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Akdeniz Üniversitesi ile Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki İmece Plastik arasında iş birliği protokolü imzalandı. Ziraat Fakültesi ile İmece Plastik, yetiştirilecek ürünler üzerinde farklı sera örtülerinin etkisini araştıracak.
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki İmece Plastik arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile yapılacak olan seralarda yetiştirilecek ürünlerin üzerindeki sera etkisi araştırılarak sonuçlar rapor haline getirilecek.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz tarafından Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda imzalanan protokol kapsamında bedelsiz olarak farklı plastik örtü materyalleri kullanılmak suretiyle Ziraat Fakültesi için toplamda her biri bin metrekare büyüklüğünde iki adet plastik sera kurulacak. Bunun yanı sıra akıllı ambalajlara yönelik deneme faaliyetleri gerçekleştirilecek. Şirket tarafından yapılacak sera ve kullanılacak tüm örtü, materyal ve ambalajların fakültece yetiştirilecek ürünler üzerindeki etkisi ve sonuçları rapor halinde düzenlenerek taraflar arasında paylaşımı gerçekleştirilecek.
Bu çalışmalarla İmece Plastik ürünlerini daha da geliştirmeyi, ülkemizde dünya standartlarında ve üstünde tarım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini desteklemeyi, çiftçimize katma değerli ürünler sunmayı ve tarımsal ihracatı desteklemeyi hedeflemektedir.
Sonuçlar Raporlanacak
Farklı sebze ve meyve türlerine özel olarak tasarlanan toplam 2.000 metrekare büyüklüğündeki sera alanlarında bilimsel gözlem ve testler sonucunda ürün geliştirme faaliyetleri yapılan sera örtülerinin etkinliği ve gelişim alanları test edilerek raporlanacak.
"Tarıma ve bilime katkı"
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi güçlü bir fakülte. İmece plastik ile ortak proje yapmak bize gurur veriyor. Tarıma ve bilime yapılan katkı bizim için çok kıymetli bir şey. Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. İnşallah ilk adımı atarız daha da büyük hedefler ortaya koyarız. Bu yapılanlarda insanlık için bir işe yarar. Üniversitelere yapılan yatırımda eğer bir ürün elde edebiliyorsanız, inovasyon elde edebiliyorsanız çok kıymetli bu anlamda devletin gücünü hissetmek önemli.” dedi.
"Üniversitenin desteği çok önemli"
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz da “Üniversitelerle olan iş birliklerimizi artırarak değişime ayak uydurma ve değişime öncülük etme anlamında çalışmalara destek vermek istiyoruz. Burada yapılan projemizle de hem çiftçimize hem de toplumumuza hayırlı bir hizmette bulunmuş olacağız. Üniversiteler bizim için önemli bir paydaş konumundalar çünkü bilgiyi üretmek ve tüketmek eş güdümlü olmalı. Özellikle de sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde bu bağ düzgün bir şekilde kurulabilirse toplumsal fayda maksimum düzeyde oluşacaktır diye inanıyoruz. İki adet bin metrekarelik oluşturacağımız sera örtüsünde hem ürün bazlı sera örtüsünün üretilmesi hem de şirketimiz açısından Türkiye’nin ihtiyacı olan özellikle ambalaj sanayindeki akıllı ambalaj ürünlerinin geliştirilmesi noktasında her iki kurumunda gücünü birleştirerek hayırlı hizmete vesile oluruz.” şeklinde konuştu.
Protokol imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Tarım Kredi Antalya Bölge Müdürü Yakup Kasal, İmece Plastik Genel Müdürü Ferdi Fatih Sever, Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Birliği ve İmece Plastik yetkilileri katıldı.